Lemmenniemi

Kuvia Kyttäkylästä eri aikakausilta.

 


Vehkaojan sillan piirustukset


Öyränmäki (Ahto Luutosen kuvat), sama kuin Mannilan mäki.,


Koulukkaat ja opettajat Rinne ja Temisevä Vappuretkellä Valkialaan 2.5.1921, vaikka ei täyttä varmuutta olekaan niin tästä kuvasta itse sukunäön perusteella tunnistaisin edestä oikealta Väinö s. 1905 ja Toivo s. 1908 Koivusen Isosaaresta, sekä kuvan keskeltä Einari s. 1907 Hirsmäki ja edessä poika jolla on valkoinen pusero, saattaisi olla Unto s. 1904 Koskinen ja miesopettaja on Artturi Rinne.,


paikka on lähimain sama kuin edellisessä (Visuveden koulukkaiden Vappuretki kuvassa Artturi Rinteen johdolla)

Kyttäkylä vuolteen takana (Heikki Saarisen kuvat)


Pusunvuolteen takana Kyttäkylä,

Riemuntie

Riemuntie 1


Riemuntie 6, rakennusvuosi 1930,

Riemuntie 11


Pöyhölä (Ahto Luutosen kuvat),

Pöyhölän asuntomökki 1917 - 1947

Riemu


Riemun rinnettä (postikortin päiväys Visuvesi 25.7.1959) Heikki Saarisen kokoelmat,

 

Vehkaojan Silta
Kuntakokouksessa 27.1 1903: "Työ päätettiin antaa toimikunnan puoltamalle alimman tarjouksen tekijälle työmies Kaapo Iloselle tehtäväksi jättämäänsä, maanviljelijäin Antti Ylistalon ja Severi Ala-Jarkon joulukuun 8. p:nä 1902 allekirjoittamaa takauskirjaa ja vaatimaansa 482 markan korvausta vastaan."


Vanhan kiviperustaisen puurakenteisen sillan purku ja uuden rakennustyön hoiti siis Kaapo Ilonen. Sillan piirustuksissa on myös vuosiluku 1903, joten eiköhän silta ole myös tuon vuoden aikana valmistunut, varsinkin kun työt on päästy aloittamaan heti alkuvuodesta. Tuo silta palveli sitten siihen asti kun uusi tienoikaisu valmistui ja Riemun tie jäi yksityistieksi. Pusunsilta valmistui 1899 niin oli melko luonnollista tehdä tuo Vehkaojan silta melkein samalla rytinällä.


Syy uuden sillan tekemiseen löytyy Kuntakokouksen pöytäkirjasta elokuun 3. 1902:


Vanha silta ei vetänyt vesiä Kaapo Kangaspusun, Severi Ala-Jarkon ja Theresie Sortellin omistamilta sillan yläpuoleisilta Vehkasuon viljelysmailta, vaan ne pysyivät tulvan vallassa. Vesi seisoi Vehkaojassa ja teki maan viljelyskelvottomaksi.